General terms of use

General terms of use

Ovi uvjeti poslovanja propisuju uvjete i pravila za korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice cvjecarnica-ruzica.com koja je u vlasništvu Obrta za usluge i proizvodnju Ružica (u daljnjem tekstu Cvjećarnica Ružica), sa sjedištem u Splitu, Fra Bonina 8. Korištenjem ove internetske stranica i izvršenjem narudžbe u online trgovini na cvjecarnica-ruzica.com korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Sadržaj internetske stranice na domeni cvjecarnica-ruzica.com vlasništvo je Cvjećarnice Ružica te se, ukoliko to nije drugačije navedeno, ne smije kopirati, objavljivati, distribuirati i sl. bez izričitog pristanka vlasnika stranica. Sadržaji objavljeni na internetskoj stranici imaju informativni karakter, Cvjećarnica Ružica nastoji objaviti točne informacije ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove preciznosti i potpunosti.

Korištenjem sadržaja ove internetske stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njena korištenja te prihvaća koristiti njen sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Cvjećarnica Ružica isključuje svaku odgovornost za izravnu i neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja sadržaja stranica, bilo kakvih pogrešaka u njihovom sadržaju ili nedostupnosti zbog tehničkih razloga.

Ova internetska stranica može sadržavati i informacije trećih osoba te poveznice na internetske stranice trećih strana. Cvjećarnica Ružica ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojih drugih karakteristika takvih informacija i poveznica, te ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje stranica na koje poveznica usmjerava korisnika. Internetske stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete poslovanja te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim stranicama.

Cvjećarnica Ružica u internetskoj trgovini objavljuje materijale, fotografije i tekst u dobroj namjeri, kako bi kupcu olakšala odabir prilikom kupovine. Svi opisi i karakteristike cvijeća koje se prodaje na ovoj internetskoj stranici su provjereni i odgovaraju stvarnosti no moguće je da radi tehničkih karakteristika osobnih računala kupaca dođe do manjih odstupanja u npr. intenzitetu boje i sl. za što vlasnica trgovine ne snosi nikakvu odgovornost, kao što ne snosi i nikakvu odgovornost za moguće nenamjerne greške u fotografijama i opisu cvjetnih buketa i aranžmana.

Korisnik stranice na domeni cvjecarnica-ruzica.com potvrđuje da je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga jer pristup internetskim stranicama može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen, te da su to događaji izvan kontrole Cvjećarnice Ružica te stoga ona nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu.

Korištenje internetske stranice cvjecarnica-ruzica.com isključivo je na odgovornost korisnika. Cvjećarnica Ružica oslobađa se od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete stranici uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran vlasnik stranice.

Cvjećarnica Ružica zadržava pravo da u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ukine ili izmijeni sadržaj Općih uvjeta poslovanja, ponudu i cijene cvjetnih aranžmana (proizvoda) ili sadržaj internetske stranice cvjecarnica-ruzica.com. Korisnici su dužni prije svakog korištenja internetske stranice cvjecarnica-ruzica.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Cvjećarnicu Ružica bilo kakve odgovornosti. Ovi Opći uvjeti poslovanja i bilo kakve njihove izmjene stupaju na snagu objavom na cvjecarnica-ruzica.com.

Information about the owner of the website cvjecarnica-ruzica.com:

Trade for services and production RUŽICA (Flower shop Ružica)

Headquarter: 21000 Split, Fra Bonina 8a, Croatia

MBO: 92762816 – OIB: 88523384546

Owner: Mrs. Sofija Cikotić

OTP bank

IBAN: HR0824070001100641449

Tel: +385 21 384 123 / Mail: cvjecarnica.ruzica@gmail.com

Praises and complaints

Sukladno članku 10., Zakona o zaštiti potrošača, Kupac može u slučaju nezadovoljstva iz bilo kojeg razloga uputiti pisani prigovor internetskoj stranici / online trgovini Cvjećarnice Ružica.

Prigovor možete podnijeti telefonski na broj 021 384 123 ili elektronički na cvjecarnica.ruzica@gmail.com.

Kako bi Prodavatelj što brže razmotrio prigovor, Kupac bi u prigovoru trebao navesti broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime. Cvjećarnica Ružica će Kupcu pisanim putem i bez odgađanja potvrditi primitak prigovora, a odgovor će stići Kupcu u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije i druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na broj telefona 021 384 123 ili elektronički na cvjecarnica.ruzica@gmail.com.

Online Dispute Resolution Platform

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016., diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje moguće je riješiti putem ODR platforme koja je dostupna na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Ova platforma omogućava Kupcu koji je naišao na problem tijekom online kupnje ili ima spor koji se odnosi na internetsko naručivanje da najprije pokuša riješiti problem bez uključivanja sudova. Kupac može brzo i jednostavno podnijeti prigovor na online kupnju unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.), na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Scroll to Top