+385 21 384 123  phone   mail

Opće odredbe i definicije

Sadržaj na web stranici Cvjećarnice "Ružica" i svi pisani i dr. materijali na njima vlasništvo su Obrta za usluge i proizvodnju Ružica (u daljnjem tekstu Cvjećarnica "Ružica") ukoliko to nije drugačije navedeno, te se ne smiju kopirati, objavljivati, distribuirati i sl. bez izričitog pristanka vlasnika stranica.

Ograničenja korištenja i odgovornosti

Sadržaji objavljeni na ovim stranicama imaju informativni karakter te su izneseni u najboljoj namjeri i uz provjeru njihove vjerodostojnosti. Nastojimo objaviti točne informacije ali ne dajemo nikakva jamstva u pogledu njihove preciznosti i potpunosti.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja web stranica te prihvaća koristiti sadržaj web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Cvjećarnica "Ružica" ovime isključuje svaku odgovornost za izravnu i neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja sadržaja stranica, bilo kakve pogreške u njihovom sadržaju ili nedostupnosti web stranica zbog tehničkih razloga.

Ove web stranice mogu sadržavati i informacije trećih osoba te poveznice na web stranice trećih strana. Cvjećarnica "Ružica" ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojih drugih karakteristika takvih informacija i poveznica, te ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje stranica na koje poveznica usmjerava korisnika. Ovi opći uvjeti i doredbe odnose se isključivo na web stranicu Cvjećarnice "Ružica", web stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim web stranicama.

Izmjene uvjeta korištenja

Cvjećarnica "Ružica" zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave te nije odgovorna za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranica provjeriti važeće Uvjete korištenja objavljene na web stranici.

Opći uvjeti korištenja web trgovine

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim web stranicama.

Prodavatelj je Cvjećarnica "Ružica" (Obrt za usluge i proizvodnju RUŽICA) koja u svojoj web trgovini omogućava kupnju dijela svog asortimana.

Kupac je svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod u web trgovini Cvjećarnice "Ružica", popuni tražene podatke i pošalje ih putem sučelja web trgovine te izvrši plaćanje putem odabranog načina plaćanja.

Sve cijene u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama (kn) i uključuju PDV.

Naručivanje

Posjetitelj web stranice Cvjećarnice "Ružica" ne mora se registrirati kako bi obavio kupnju u web trgovini.

Korisnik web trgovine kupuje proizvode na način da ih odabere temeljem njihove slike i opisa te ih naruči elektroničkim putem pritiskom na gumb Kupi, čime odabrani proizvod sprema u virtualnu košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad korisnik dovrši cjelokupan postupak narudžbe.

Opis cvjetnih aranžmana objavljeni su kao smjernica i opća informacija a stvarni sadržaj buketa i aranžmana ovisi o sezoni i dostupnosti vrsta cvijeća i dekorativnih dodataka. Boje na slikama proizvoda mogu varirati s obzirom na različite postavke na zaslonima uređaja.

Plaćanje narudžbe

Plaćanje naručenog buketa ili arnžmana moguće je plaćanjem unaprijed na žiro račun Cvjećarnice Ružica te gotovinski prilikom preuzimanja naručenog buketa ili aranžmana.

Prodavatelj Cvjećarnica "Ružica" isporučuje narudžbu po potvrdi zaprimljene uplate.

Dostava i rok isporuke

Dostava naručenih buketa ili aranžmana vrši se isključivo na području Grada Splita.

Prodavatelj je dužan isporučiti robu najkasnije u roku od 24 sata ili u dogovorenom terminu, nakon vidljive uplate kupca.

Ukoliko proizvod trenutno nije na zalihama ili su dostupne njegove alternative, kupac će o toj činjenici pravovremeno biti obaviješten.

Cvjećarnica "Ružica" dostavu vrši putemo svog vlastitog dostavljača, bez dodatnih naknada za uslugu. Ukoliko to kupac želi, naručeno cvijeće može preuzeti i u trgovini cvjećarnice u Splitu, na adresi Fra Bonina 8.

Cijena dostave naručenog cvijeća na području Splita te na groblja iznosi 50 HRK.

Reklamacija i povrat proizvoda

Obzirom da Cvjećarnica "Ružica" putem Interneta prodaje i dostavlja isključivo bukete cvijeća i cvjetne aranžmana, reklamacija i povrat naručenog cvijeća mogući su isključivo prilikom preuzimanja cvijeća. Nije moguće izvršiti kasniju reklamaciju i zatražiti povrat.

Kupac je dužan provjeriti eventualnu štetu i nesklad dostavljenog s naručenim prilikom preuzimanja naručenog cvijeća to odmah jreklamirati dostavljaču / djelatniku trgovine te odbiti njegovo preuzimanje.

Ukoliko kupac ne prijavi odmah nezadovoljstvo s naručenim, reklamaciju mu se neće moći uvažiti.

Reklamacije uvažavamo sukladno Zakonu o zaštiti potrošača čl. 43., 44., 45., 46., 47., 48. i 49.

Online rješavanje sporova

U slučaju potrebe za rješavanjem sporova, kupci se mogu obratiti Platformi za online rješavanje potrošačkih sporova između potrošača i trgovaca na području EU, koja je nastala temeljem Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova te se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine. Platforma je započela s radom dana 15. veljače 2016., a nalazi se na web adresi http://ec.europa.eu/odr.

Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Novi Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova donesen je 15. prosinca 2016. (NN 121/16, 23.12.2016.), a stupio je na snagu 31. prosinca 2016. Ovaj Zakon usklađuje hrvatsko zakonodavstvo s EU direktivom 2013/11/EU i Uredbom br. 524/2013.

Zakon omogućava alternativno rješavanje domaćih i prekograničnih sporova između trgovaca sa sjedištem u Hrvatskoj i potrošača s boravištem u Europskoj uniji (što uključuje i Hrvatsku). Svrha ovog zakona je omogućiti potrošačima da svoje sporove s trgovcima rješavaju pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova na brz i ekonomičan način.

U postupku spora više se koristi elektronička komunikacija s kraćim rokovima rješavanja spora, a podaci o sporu nalaze se i na web stranici Europske komisije, na prethodnoj opisanoj platformi za online rješavanje sporova. Time se potrošačima iz drugih država članica EU omogućava brz i jednostavan put do nadležnih hrvatskih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti i Sudu časti Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/sud_casti) ili Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (http://www.hok.hr/centar_za_mirenje).

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice, pravilnog pružanja usluga te statističkih pokazatelja. Više informacija pogledajte u Pravilima privatnosti ili potvrdite prihvaćanje kolačića.