+385 21 384 123  phone   mail

Cvjećarnica "Ružica" vrlo ozbiljno shvaća zaštitu vaših osobnih podataka te želimo da se osjećate sigurno kada posjetite našu web stranicu, kontaktirate nas radi naših usluga i kupujete u našoj web trgovini. Ova pravila privatnosti objašnjavaju vrstu i način prikupljanja i obrade vaših podataka, vaša prava te naše odgovornosti u zaštiti vaše privatnosti i osiguravanju vaših podataka od bilo kakvog neovlaštenog pristupa.

Opći uvjeti zaštite osobnih podataka temelje se na odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679 (General Data Protection Regulation - GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te korisnicima ovih web stranica pružaju informacije o načinu prikupljanja, korištenja, zaštite, ispravaka i brisanja njihovih osobnih informacija. Poveznice za opće uvjete i odredbe te informacije o pravilima privatnosti (prikupljanju i načinu korištenja osobnih podataka te korištenju kolačića na web stranici) dostupne su na naslovnici i svakoj pod-stranici ovih web stranica.

Osobni podaci korisnika

Pojam ‘osobni podatak’ podrazumijeva svaki podatak temeljem kojeg se korisnik može identificirati: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa, poštanska adresa, telefonski broj, IP adresa i sl. podaci.

Za pristup sadržajima ovih web stranica nije potrebna registracija korisnika niti se korisnik za pristup sadržajima treba prijavljivati na web stranicu te se stoga ove web stranice mogu koristiti bez otkrivanja identiteta korisnika. Korisnik može samoinicijativno kontaktirati Cvjećarnicu "Ružica" na njenu e-mail adresu ili broj telefona, podaci prikupljeni na ovaj način ne bilježe se na web stranici.

Osobni podaci korisnika koji se prikupljaju prilikom kupnje u web trgovini Cvjesu:

  • ime i prezime
  • e-mail adresa
  • poštanska adresa
  • adresa za izdavanje računa
  • adresa za dostavu narudžbe
  • željeni način plaćanja

Kako se koriste prikupljeni osobni podaci

Vaše osobne podatke koristimo isključivo kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo prilikom korištenja ovih web stranica i naših usluga. Podaci prikupljeni od posjetitelja web stranice i neregistriranih kupaca koriste se za autentifikaciju, prikupljanje anonimnih statističkih podataka i poboljšanje usluga koje web stranica pruža. Osobne podatke korisnika ne dijelimo s trećim stranama niti ih prodajemo trećim stranama.

Podaci prikupljeni od kupaca tijekom kupnje u web trgovini neophodni su za završetak postupka naručivanja, izdavanje računa te dostavu naručenih proizvoda te se koriste usključivo u te svrhe. Ovi podaci čuvaju se u sustavu web trgovine i fizičkoj trgovini Cvjećarnice "Ružica". Pristup prikupljenim osobnim podacima imaju samo djelatnici Cvjećarnice "Ružica" koji su upoznati s obvezom očuvanja tajnosti tih podataka te poduzimaju odgovarajuće mjere kako bi tu obvezu i izvršili.

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti informacije o svojim zabilježenim osobnim podacima koje je web stranica zabilježila te zatražiti njihovo brisanje.

Zaštita osobnih informacija

Ova web stranica temelji se na Joomla CMS besplatnom sustavu za upravljanje sadržajima web stranica. U stvaranju ovog sustava sudjeluje puno volontera koji nastoje sustav održati sigurnim te se sustav stalno razvija u formi njegovih novijih i sigurnijih verzija. Nove verzije sustava pružaju veću zaštitu i sigurnost web stranica, uključujući podatke korisnika te stoga redovno nadograđujemo sustav sa svakom novoobjavljenom Joomla CMS verzijom.

Vlasnik web stranice vodi računa o i odgovoran je za ažurnost Joomla CMS verzije web stranica kako bi se osigurala sigurnost prikupljenih osobnih podataka i spriječio sigurnosni upad i zlouporaba osobnih podataka korisnika.

U slučaju sigurnosnog upada koji bi dopustio neovlašteni pristup osobnim podacima korisnika, vlasnik web stranica će sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation - GDPR) sve korisnike i Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) koja je nadležna za nadzor primjene ove Uredbe obavijestiti o neovlaštenom upadu u zakonskom roku od 72 sata.

Izmjena uvjeta zaštite osobnih podataka

Ova pravila privatnosti / uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se samo na podatke prikupljene na ovoj web stranici a ne na osobne podatke prikupljene izvan nje. Cvjećarnica "Ružica" zadržava pravo izmjene ovih pravila privatnosti bez prethodne najave. Izmjene će biti objavljene na samoj web stranici, obveza je samih posjetitelja / kupaca da se pravovremeno informiraju pravilima privatnosti na ovoj web stranici.

Kolačići / Cookies na web stranici

Kolačići su vrlo male tekstualne datoteke koje web stranica pohranjuje na vaše računalo kad ju posjetite a koji se koriste kako bi se poboljšalo vaše iskustvo tijekom posjeta web stranici. Kad pristupite ovoj web stranici, ona u web preglednik kojeg koristite pohranjuje informacije o vašoj posjeti te tako stvara zapis prethodnih posjeta koji daje povratne informacije web stranici svaki put kad ju ponovno posjetite. Web stranica pomoću kolačića pamti vaše radnje i željene postavke tijekom duljeg razdoblja (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz stranice) pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web stranicu odnosno pri pregledavanju njenih pod-stranica.

Kolačići ne mogu pokretati programe ili prenositi viruse. Više informacija o kolačićima potražite na aboutcookies.org

Ova web stranica koristi sljedeće kolačiće:

Kolačići prve strane / neophodni kolačići sustava

Kolačići za sesije

Sesija na web stranici prati korisnika tijekom boravka na stranici, bilježi koje stranice pregledava i što radi neovisno o tome da li je korisnik prijavljen na stranicu ili ne. Kad korisnik nije prijavljen kao registrirani korisnik, sesije su anonimne i bilježe se samo kao anonimni identifikacijski (ID) broj korisnika. Kad se korisnik prijavi na stranice, sesija korisnika ažurira se s njegovim Joomla ID brojem. Joomla CMS sesija podatke korisnika bilježi u formi kolačića u web pregledniku korisnika te u bazi podataka Joomla CMS sustava.

Kolačić u web pregledniku je slučajan niz znakova za identifikaciju korisnika. U tom kolačiću nema osobnih podataka pomoću kojih se korisnik može identificirati. Kad korisnik / gost napusti web stranicu i zatvori web preglednik ili je neaktivan tijekom unaprijed definiranog vremenskog perioda (60 minuta na ovim web stranicama), sesija privremeno pohranjena u web pregledniku se briše i nigdje nije zapisana.

Baza podataka sadrži zapis povezan sa sesijom kreiranom u web pregledniku. Joomla CMS u okviru tog zapisa bilježi podatke povezane s posjetiteljem na kojeg se sesija odnosi. Ti podaci mogu biti npr. ID broj korisnika, dijelovi obrasca kojeg je korisnik ispunio, blog članci koje je korisnik pročitao i sl. a koji bi mogli biti korisni za ostale preglede web stranice tijekom tog posjeta korisnika. Ako korisnik tijekom prijave koristi web trgovinu, kolačić pamti što je korisnik stavio u košaricu i na kojem se dijelu postupka naručivanja nalazi.

Kolačići trećih strana

YouTube

YoutTube video koji je objavljen u pojedinim sadržajima ovih web stranica sadrži kolačiće putem kojih YouTube prati uporabu svojih usluga. YouTube kolačići instaliraju se samo kada korisnik pokrene reprodukciju videa.

Naziv kolačića Trajanje Svrha
PREF 10 godina pohranjuje vaše postavke, željeni jezik, koliko rezultata pretraživanja želite prikazati na svojoj stranici i želite li uključiti Googleov filtar za sigurno pretraživanje
VISITOR_INFO1_LIVE 8 mjeseci mjeri vašu pojasnu širinu kako bi utvrdio da li se koristi novo ili staro sučelje
YSC sesija evidentira umetnuti video
use_hitbox sesija povećava brojač prikaza videa na YouTube videozapisu

Google reCaptcha

Google reCaptcha prikuplja osobne podatke korisnika kako bi se utvrdilo da li obrazac ispunjava osoba ili neki bot. reCaptcha usluga npr. provjerava sve kolačiće koje je Google u posljednjih 6 mjeseci pohranio u web preglednik korisnika, koliko klikova mišem je korisnik napravio na stranici, jezik web preglednika i sl.

Naziv kolačića Trajanje Svrha
APISID, HSID, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID do 2 godine kolačići koji koriste jedinstveni identifikator za praćenje korisnika

 

Autori kolačića trećih strana su te treće strane, u ovom slučaju Google. Više informacija o vrsti i načinu prikupljanja te korištenja vaših podataka od strane Googla pročitajte na https://privacy.google.com/intl/hr/your-data.html, a pogledajte i njihov Priručnik za privatnost na Googleovim proizvodima za informacije o privatnosti za sve Google proizvode / aplikacije.

Ova web stranica ne dijeli vaše osobne informacije s autorima kolačića trećih strana niti direktno koristi kolačiće trećih strana.

Brisanje i podešavanje kolačića

Web preglednik

Korisnik web stranice može kontrolirati i/ili izbrisati kolačiće na svom osobnom računalu. Korisnik može izbrisati sve kolačiće koji su ranije pohranjeni na računalu a postavke većine web preglednika omogućavaju i blokiranje kolačića. Ako korisnik blokira kolačiće, neki dijelovi ovih web stranica možda neće funkcionirati u cijelosti ili neće funkcionirati uopće ili određene usluge i funkcije neće biti dostupne. Više informacija o kolačićima potražite na aboutcookies.org.

Google

Većina kolačića trećih strana koje koriste razne web stranice dio su Google aplikacija i proizvoda integriranih na stranice. Ako korisnik nema Google korisnički račun, Google sve podatke o korisniku sprema putem jedinstvenih identifikatora povezanih s web preglednikom, aplikacijom ili uređajem kojeg korisnik upotrebljava. Ako korisnik ima svoj Google korisnički račun i prijavljen je u njega, podaci se pohranjuju u korisnički račun i tretiraju kao osobni podaci.

Više informacija o Google pravilima o privatnosti te prikupljanju, korištenju i upravljanju osobnim podacima možete pronaći na Google stranici https://policies.google.com/privacy/update?hl=hr. Također možete provjeriti vaše kontrole privatnosti i podesiti ih na https://myaccount.google.com/privacycheckup?utm_source=pp&hl=hr.

Kolačići trećih strana obično istječu nakon 1-2 godine, trajanje utvrđuje treća strana koja je autor aplikacija koje koriste te kolačiće.

Prihvaćanje kolačića na web stranici

Kad korisnik dođe na ove web stranice prikazuje mu se obavijest o kolačićima i kolačići su isključeni. Nakon što korisnik zatvori obavijest, što se smatra prihvaćanjem kolačića, uvjeta korištenja stranica i uvjeta zaštite osobnih podataka, kolačići se uključuju i stranica funkcionira bez prikazivanja obavijesti. Potvrda prihvaćanja svih uvjeta i kolačića traje 30 dana kad se obavijest obnavlja.

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice, pravilnog pružanja usluga te statističkih pokazatelja. Više informacija pogledajte u Pravilima privatnosti ili potvrdite prihvaćanje kolačića.